Елементи при изграждане на сглобяеми къщи

Изграждане на сглобяема къща
Основи на сглобяеми къщи
Изграждането на основите на сглобяемите къщи включва изкопаване, изграждане на кофраж и бетониране на основата, изграждане на армировка и бетониране на фундамента. За изграждане на носещата конструкция се използва иглолистен материал.

Външни стени на сглобяеми къщи
При изграждане на външните стени на сглобяемите къщи се използват негорящи плоскости от клас А. Тези плоскости са специално проектирани и за да издържат на влиянията на околната среда и да гарантират живот на сградата над 100 години. Плоскостите са водо и влагоустойчиви, поради което не развиват плесен. Материалите, от които са изградени плоскостите и структурата им гарантират устойчивостта им на паразити и гризачи. За външните стени на сглобяемите къщи се използват плоскости с вградена топлоизолация от минерална вата. Вътрешната облицовка на къщите е от гипсокартон, а външната облицовка от OSB плоскости. За допълнителната външна топлоизолация се използват EPS плоскости.

Вътрешни стени на сглобяема къща
Вътрешните стени на сглобяемите къщи са с по-малка дебелина от външните, като също имат изолационна вътрешност от минерална вата. Между ребрата на вътрешните стени минават кабелите и тръбите на всички битови инсталации. Вътрешните стени са направени от устойчиви на огън, дишащи материали. Тези материали създават пожарообезопасена и здравословна среда за живеене. Вътрешните стени са идеално гладки и предоставят възможност за нанасяне на всички видове облицовки, интериорни бои или тапети. Вътрешните стени са еластични и леки, което ги прави безопасни при земетресения. Мокрите помещения на сглобяемата къща се изграждат от стени направени от влагоустойчиви материали.

Покрития на сглобяеми къщи
Външните стени на сглобяемите къщи могат да бъдат изпълнени с разнообразни  фасадни покрития - каменна облицовка, минерални мазилки или дървена обшивка. Изборът на външното покритие изцяло зависи от факторите на околната среда, желанието на собственика на къщата и архитектурния план.

Подова конструкция на сглобяеми къщи
Топлинните загуби от пода са около 15% от всички загуби на сглобяемите къщи, което прави изолацията на подовата конструкция изключително важна. Много добра топлоизолация се постига, като се покрива бетонната основа с 5 см EPS25 и плоскости от гипсофазер. Собственикът на сглобяема къща има богат избор от различни видове подови покрития, като ламинат, паркет или дюшеме от масивна дървесина, керамични или настилки от камък.

Таван на сглобяеми къщи
Носещата конструкция на тавана се изпълнява от иглолистен, импрегниран материал с топлоизолация от минерална вата. Таванната облицовка се изпълнява от гипсокартон. Междуетажните плочи се изпълняват и с допълнителна шумоизолация.

Покривна конструкция на сглобяеми къщи
В зависимост от архитектурната конфигурация на покрива, покривната конструкция се изпълнява с ферми, столици, ребра или бичмета. Покривната конструкция включва изграждане на носеща конструкция, поставяне на хидроизолация и покривно покритие. Покривът дава възможност за включване на тавана в жилищната площ, чрез вграждане на покривни прозорци. Този ефективен и икономичен начин създава повече пространство и пропуска повече светлина в жилището. При избор на покривно покритие за сглобяема къща трябва да се има предвид наклона на покривните равнини. За покритие е възможно да бъдат използвани всички видове керемиди – битумни, бетонови, керамични или метални шиндли.

Прозорци на сглобяеми къщи
В зависимост от изискванията на собственика, прозорците на сглобяемата къща могат да бъдат изпълнени от трислойна дървесина със стъклопакет, от алуминий със/без термомост или от PVC.

1 comment:

  1. Здравейте, извинете ме за въпроса, но бих искал да попитам, възможно ли е подобна къща / 50-55 кв.м/ да се направи за около 5000-5500 лв?

    Благодаря ви!

    ReplyDelete